Spildevand med flow i

Man kan næsten ikke åbne for en avis uden at få spillet ordet klimaforandringer i hovedet. Det er fylder meget i den offentlige debat, i de små hjem og virksomheder. Mange vælger at bruge en flowmåler for at overvåge, hvor meget spildevand de har i deres rørsystemer. Det er bare en af mange ting, som man kan gøre for at passe på miljøet. Vil du ikke gerne drikke rent vand fra din vandhane om ti år? Kaffen smager i alt fald bedst, hvis den er ren.

Slip for besværet

Hvis du er en af de mange danskere, som har dig et lukket rørsystem, så kan det være svært at holde øje med spildevandet. Her kommer en god flowmåler ind i billedet. Så slipper du for at skulle måle det manuelt. Tænk sig, hvis du hver eneste gang skulle have fat i en skruetrækker, din værktøjskasse, sætte dig ned på knæene på koldt og hårdt gulv, og skrue på rørene. Så skulle du også huske at slukke for vandet inden og tage trykket af. Ikke nok med, at det vil tage meget arbejde at komme til at måle det, så kræver det mindst lige så meget arbejde at få skruet det hele korrekt og sikkert sammen igen. For det ville knageme være irriterende, hvis der kommer en utæthed i systemet, så du får et utæt og dryppende rørsystem.

Klar dit nytårsforsæt i et snuptag

Hvis du har lyst, kan du altså ret nemt sikre dig, at du ikke har et spild af vand i dit rørsystem. Dermed kan du spare penge, spildevand og være god ved miljøet. Det lyder faktisk næsten for godt til at være sandt. Men så kan du jo sætte flueben ved årets første nytårsforsæt: at gøre noget godt for miljøet og pengepungen – og det er godt for både dig, miljøet og dit rørsystem.