Sådan laver du en festmiddag, der bliver husket

Det kan være en rigtig hyggeligt at planlægge en middag for gæster med en særlig betydning, hvor du har lyst til at gøre mere ud af det. Det kan være, at gæsterne har hjulpet dig med at grave haven ud, eller måske var det dem, der fandt en læreplads til den ældste.

Det handler rigtig meget om at vælge gode råvarer. Råvarer i en god kvalitet er afgørende for oplevelsen. Det er godt at vælge noget, de fleste kan lide. Det er fx et mere sikkert valg med kalvemørbrad end foie gras. Det er også klogt at undgå meget specielle ting, som når de kendte københavnske restauranter serverer levende myrer i salaten.

Menuen kan være enkel

Med basis i gode råvarer kan du sammensætte en enkel menu med lakseroulader eller tunmousse med vindruesalat og kalvemørbrad til hovedret. Det kan være et godt trick, at de gode råvarer bærer sig selv langt henad vejen, og så bliver det dit hjemmelavede tilbehør, der gør forskellen.

Du kan finde mange mulige opskrifter på nettet, og her er fx inspiration til tilbehøret. Prøv fx broccolidip, persillepesto eller noget helt tredje. Det afgørende er, at det er din version og ikke en hyldevare.

Gør noget ekstra ud af bordpynten

Bordpynten kan være diskret og mærkbar på samme tid. Det kan være noget med farvespil i lys og servietter eller noget med mønstre på dugen i forhold til servietterne. Nettet er fuldt af idéer.

Hvis det er den dag, logistikdirektøren kommer, så kan du give det et personligt præg, ved at de levende lys måske står på en mini-palle af træ? Det er ikke altid det, ellers elegante bord, flugter med sådan en lidt kitchet idé, men hvis det kan lykkes, kan det være den slags små hyggelige detaljer, der gør at gæsterne for alvor mærker den varme, der ligger bag din forberedelse.