Sådan gør du: korrekt opbevaring af vine

Hvis du har en interesse for vin, er du sikkert godt klar over, at det er vigtigt, at de bliver opbevaret korrekt. Hvis du har glemt, hvordan det skal gøres, kan du heldigvis bare læse med videre her. I de nedenstående afsnit vil der blive gennemgået, hvordan man opbevarer vine korrekt. Hvis du på samme tid er på udkig efter nye og spændende vine, er uhrskov vinhandel spækket med vine til alle anledninger.

Som udgangspunkt er opbevaring af vine kun vigtigt, hvis du ønsker at gemme vine i længere tid. Hvis vinen kun skal opbevares i en kort periode, er det ikke nødvendigt at gå så meget op i, at vinen er opbevaret korrekt.

Temperaturen er vigtig

En af de ting som er essentielle, når det kommer til opbevaring af vine, er temperaturen. Det er vigtigt, at vinen bliver opbevaret et sted, som konstant er mellem 10 og 16 grader. Hvis vinen bliver opbevaret et koldere sted end det, vil udviklingen af vinen ske for langsomt. Hvis vinen derimod bliver opbevaret et for varmt sted, vil udviklingen af vinen ske for hurtigt.

Undgå for meget lys

Hvis du har købt en god vin fra Uhrskov vine, er det vigtigt, at den ikke bliver udsat for så meget lys. Det har en negativ påvirkning på vinen, hvis den bliver opbevaret for lyst i længere tid. Det er ligeledes årsagen til, at vine bliver hældt på mørke flasker. Et optimalt sted at opbevare vine er derfor også en kælder, hvor der er minimalt lysindfald.

Opbevaringsstedets fugtighed

Fugtigheden er vigtig, hvis du ønsker at opbevare vine i flere år. Det er underordnet, hvis du ikke ønsker dette. Hvis fugtigheden er for lav, omkring 50 %, kan du risikere, at korkproppen skrumper, og der kommer luft ned i vinen. Så hvis du ønsker at vinene skal modne, er fugtigheden vigtig at have in mente.