Find den rigtige køkkenkniv her

Kender du forskellen mellem en paringkniv og en udbeningskniv? Hvad med den bedste type kniv til at skære en side af oksekød? Hvad med fordelene ved keramiske klinger i forhold til knive i rustfrit stål? Hvis du har spørgsmål om køkkenknive, har vi svaret. Selvom lommeknive får al kærlighed i knivcirkler, findes de knive, der konsekvent får mest brug i køkkenet. Uanset om vi hakker grøntsager, opskærer ost eller udskærer en kalkun, er køkkenknive vigtige redskaber til madlavning, så du skal vælge de rigtige knive til jobbet. Desværre er det ikke altid den nemmeste ting at gøre. Da der er snesevis af specialiserede køkkenknive, kan det være forvirrende at matche den rigtige til opgaven i starten. For at hjælpe dig med at parse gennem den komplekse verden af køkkenknive har vi samlet denne guide.

Rustfrit stål vs. Kulstofstål

De fleste diskussioner om knivbladmaterialer drejer sig om debatten i rustfrit stål kontra kulstofstål. Desværre er det ikke så enkelt at analysere den sande fortjeneste omkring det bedste klingemateriale til køkkenknive. Sandheden er, at der ikke findes noget som rustfrit stål, fordi alle stål vil ruste under de rigtige omstændigheder (undtagen måske H1-stål, men det er en helt anden historie). Da vi ikke unødigt vil komplicere ting for dig, ser vi på klingematerialer i de mest almindelige kategorier. Hvis du ønsker et grundigt kig på bladstål i køkkenknive, så find knivsæt her.

Forskellige materialer

Sammen med de nævnte bladmaterialer finder du også knive lavet af andre materialer. Disse er meget mindre almindelige, så vi bruger ikke meget tid til dem. Et af de materialer, du måtte støde på, er talonit. Det kan være temmelig tyk uden særlig fordel. Et andet materiale er plast. Lejlighedsvis fremstiller et selskab et plastikblad, der ikke er særlig skarpt og typisk har udråber. Fordelene involverer sikkerhed, engangsevne og modstand mod misfarvning.