Pas godt på dig selv og din hud

Selvpleje kommer i mange former. Nogle elsker en vild aften med veninderne i Aalborg, andre er mere til en stille aften hjemme med en god film. Men selvpleje kan også handle om at tage sig tid til at passe og pleje din hud, så den altid føles både sund og frisk.

 

Livskvalitet

God hudpleje er naturligvis ikke nogen mirakelkur mod hverken stress eller tristhed, men det kan alligevel gøre dagligdagen mere positiv. Tag en pause fra det hele og fokuser på dig selv. Hudpleje er en måde at passe på dig selv i en hverdag, der ofte er præget af travlhed og jag.

 

Det er aldrig for sent at komme i gang

Det er en rigtig god idé at begynde at pleje sin hud tidligt, gerne allerede før de første bumser begynder at vise sig i teenageårene. Men det er aldrig for sent at komme i gang, og du kan stadig opnå markante resultater, selvom du måske først går i gang meget senere i livet.

 

Hudpleje mod rynker

Mange begynder på hudpleje for at forsinke rynkerne, og det kan du også gøre ved at vælge de rigtige produkter. Her er det rigtig vigtigt at bide mærke i ordet antioxidanter, som er helt essentielt, når det kommer til at bevare hudens naturlige smidighed og elasticitet.

 

Antioxidanter i din kost

Du kan faktisk også få antioxidanter igennem din kost, og de findes heldigvis oftest i grøntsager, som jo i forvejen er sunde. Antioxidanter findes for eksempel i røde og gule gulerødder, tomater og endda grøn te. Der er altså god mulighed for at gøre plads til antioxidanter i resten af din kost.

 

Andre måder at styrke din hud:

Antioxidanter er ikke den eneste måde at pleje din hud på. Du kan faktisk også styrke din hud helt uden at bruge masser af kosmetik og fokusere på din kost. Her kommer nogle gode tips:

  • Hold dig fra cigaretter. Rygning er for det første meget skadeligt for lungerne, men det giver også usund hud og er forbundet med rynker.
  • Dyrk motion. Det gør masser af gode ting for dit helbred og kan også være med til at styrke hudens elasticitet.
  • Pas på med sol. For høj eksponering af solens UV-stråler er rigtig usund på den lange bande og kædes sammen med måde hud- og modermærkekræft.

 

Fokuser på det vigtige

Der er bestemt heller ikke nogen, der siger, at din hudplejerutine behøver at bestå af 30 forskellige cremer og masser af olie. Det handler i stedet om at finde de ting, der virker for din hud og skærer resten fra. Kvalitet slår altid kvantitet – også når det kommer til din hud.

 

Køb af hudplejeprodukter

Der er mange forskellige steder at købe hudplejeprodukter, men hvis du har svært ved at finde ud af, hvor du skal begynde, er det en god idé at undersøge udvalget på internettet. Du kan for eksempel kigge på siden Danish Skincare, som tilbyder naturlige hudplejeprodukter i høj kvalitet.