Vestens medicin møder østens akupunktur hos Kelun Wang i Aalborg

akupunktur aalborg

Den traditionelle kinesiske medicin, som akupunktur er en væsentlig del af, har været praktiseret i Kina i flere tusinde år. Akupunktur er nu også blevet en populær behandlingsform i Vesten på grund af de gode resultater den forårsager. På Kelun Wangs akupunkturklinik i Aalborg møder man som patient både Østens akupunkturbehandlinger og en viden indenfor vestlig lægevidenskab. Kelun Wang selv er specialist i smertebehandling, har en Ph.d og forsker i smertebehandling ved Aalborg universitet, hvor han også arbejder som lektor. Ved siden af sin forskerkarriere har Kelun Wang arbejdet med akupunktur siden 1987 og har siden 1999 haft sin egen akupunkturklinik i Danmark.

Et erfarent og dygtigt team

Kelun Wang er en meget erfaren behandler, der kombinerer det bedste fra såvel Østen som Vesten. Ud over sin forskerstilling på Aalborg universitet er han adjungeret professor på hele tre kinesiske universiteter. Sammen med hans lange akupunkturerfaring giver det ham et solidt ben i hver lejer. Der er tre ansatte på klinikken. Alle tre har stor erfaring i akupunktur og to af dem har ligeledes en medicinsk baggrund. Det er således et team, der tilbyder stor viden, erfaring og dygtighed både inden for de traditionelle kinesiske behandlingsformer og inden for vestens behandlingsformer. Du kan derfor føle dig helt tryg, når du får et problem eller en lidelse, du skal have hjælp til. Teamet er alle specialister, der har en utrolig stor interesse i deres fag og som er meget servicemindede.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur har i Kina været brugt som behandlingsform og til forebyggelse af lidelser i omkring 4000 år. Så det er en metode, der i den grad er blevet finpudset og efterprøvet i årenes løb. Akupunktur kan lindre og helbrede en række sygdomme og er en vigtig del af den kinesiske medicinuddannelse. Akupunktur praktiseres ved at sætte meget tynde og fine nåle i bestemte punkter i kroppen. Dermed fremkaldes kroppens egne naturlige reaktioner mod smerte og mod forskellige lidelser.

Hvordan virker akupunktur?

Ud fra den traditionelle kinesiske medicin opstår sygdom og smerter i kroppen på grund af en ubalance i kroppens naturlige energigennemstrømning. Menneskekroppen har to sider. Den ene kaldes for Yin og den anden for Yang. Energistrømmen i kroppen kaldes Qi. Det er Yin, Yang og Qi, der kan komme ud af balance og på den måde forårsage sygdom eller smerter.

Nålene gendanner balancen

Når nålene placeres i akupunkturpunkterne på kroppen bliver energiens naturlige flow gendannet og lidelserne mindskes eller forsvinder. Behandlingen kan øge blodcirkulationen og lindre muskelspændinger i den del af kroppen, som påvirkes af nålene. Derud over viser forskning, at akupunktur øger endorfiner af forskellige slags i kroppen. Endorfiner kaldes også for kroppens eget morfin og kan have en god effekt på behandlingen. Akupunktur i Aalborg kan benyttes på alle typer af sygdomme og lidelser. Akupunkturbehandling forbedrer i tillæg kroppens immunsystem. Via akupunktur er der altså en større mulighed for at forebygge sygdomme.

Undgå kemi og trælse bivirkninger

Den vestlige videnskab benytter mange kemiske stoffer i deres behandlinger. Der er ofte store og generende bivirkninger ved medicinen. Med akupunkturbehandling kan man undgå eller i hvert fald reducere brugen af vestlig kemisk medicin. Generelt er akupunktur et rigtig godt supplement til den vestlige medicin, der benyttes i det danske sundhedsvæsen. Der er ingen bivirkninger ved akupunktur, da det er en naturbehandling og den kan bruges sammen med alle andre former for behandling.

Selve behandlingen

Når man skal have en akupunkturbehandling spørger behandleren ind til klientens helbredsstilstand. På baggrund af den og klientens symptomer stilles en diagnose. Selve det tidsrum, hvor nålene skal sidde i er mellem 20 og 30 minutter. Nogle patienter oplever behandlingen som meget afslappende andre føler en summen og prikken i kroppen. Efter en behandling mærker nogle patienter træthed, hvor andre får mere energi og mod på livet. Det er altså meget individuelt, hvordan man reagerer på akupunkturbehandlingen.