Studerende i Aalborg: Spar penge på madlavningen og få råd til mere

studerende

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Det kan være svært som studerende at få økonomien til at løbe rundt uden nogen form for bekymringer. Som udeboende studerende følger der nemlig en række udgifter med, som kan være mere eller mindre sjove. Særligt når det kommer til madlavningen kan det for mange være en stor post, der er svært at komme til livs.

Heldigvis har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan spare lidt ekstra på din madlavning og få råd til mere hver måned. Vi sørger selvfølgelig for, at du ikke skal gå på kompromis med aftensmadens kvalitet eller frokosten, men i stedet kommer vi med råd til at få nem mad til at smage godt.

Nem mad kan også smage godt

Der kan somme tider være en fejlagtig opfattelse af, hvad god mad er. For det handler ikke altid om, hvor mange råvarer, der bliver anvendt, og hvor længe vi står i køkkenet. Derimod handler det om at få simple sammensætninger til at smage godt sammen. Det kan du nemt og billigt gøre hjemme hos dig selv, hvis du har en panini-grill, hvor du kan forvandle alt brød og køleskabsvarer til alverdens lækre sandwiches.

Hvis du endnu ikke har en panini-grill, er det et oplagt ønske til fødselsdag eller jul. Her finder du en panini-grill test, hvor du kan finde frem til den model, der passer bedst til dig.

Mere for mindre

Der findes i dag gode muligheder for at få lidt mere for pengene, når du handler ind. Faktisk så gode muligheder, at du kan få friskbagt bagerbrød og aftensmad udefra, hvis du blot holder godt øje. Du finder nemlig apps, der tilbyder forskellige former for retter og råvarer fra supermarkeder, bagerier og restauranter med det formål at mindske madspild. For dig betyder det, at du betaler langt mere for maden, hvor du både får mere for pengene og skåner miljøet.

En anden mulighed er at gå på jagt i dine lokale supermarkeder efter dagens tilbud. Her kan du med fordel spørge de ansatte om, hvornår de mærker varerne ned i løbet af dagen. På den måde kan du bedste finde frem til, hvornår du bør kigge forbi dit lokale supermarked og måske få fat i nogle gode råvarer, der skal bruges i løbet af de kommende dage.

Madplan og store indkøb

En af de største fejl, som mange danskere begår, er ikke at planlægge ugen i forhold til indkøb og madlavning. I stedet handler vi ind i små omgange, og det kan føre til fejlkøb, impulskøb og madspild. Hvis du gerne vil komme økonomien til undsætning, bør du hver uge udarbejde en madplan med det, du skal have at spise. På den måde kan du langt nemmere handle ind til ugen og få brugt alle råvarerne.

Derudover bør du holde dig til to ugentlige indkøb, hvis dette er muligt. På den måde slipper du for impulskøb og indskydelser omkring madlavningen, når du handler. Gør det altid på tidspunkter, hvor du lige har spist og skriv alle varer ned, som du skal købe.