I vildrede omkring årets julegaver? Så læs med her!

Vi ved jo godt, at det hvert år bliver jul på præcist samme tidspunkt. Men alligevel kan det komme bag på én, når tiden nærmer sig, og man pludselig husker, at man skal have købt gaver til hele familien, skal have bagt julekager, fundet et juletræ og huske at bestille anden i god tid. Læs med her og få nogle gode idéer til årets julegaver, så du når det hele i tide.

Find ønskelisterne frem

Uanset om du er typen, der beder om ønskelister hvert år og følger dem nøje, eller om du er af den holdning, at ønskelister er en forkælet holdning til gavegivning, så kan de være rigtig gode til at give et pejlemærke omkring, hvad den gældende person vil blive glad for.

Måske står der gryder, pander og bestik på ønskelisten, fordi personen snart skal flytte hjemmefra, og derfor ønsker sig praktiske ting i år. Eller også står der et hav af bogtitler, links til flotte kjoler eller grej til bilen. Brug ønskelisterne som indkøbsseddel, som inspiration eller som tjekliste for, hvad du i hvert fald ikke skal købe.

Hvad kan personen lide?

Hvis der ikke er en ønskeliste, så må du gå efter fornemmelser og efter dit kendskab til personen. Spørg f.eks. dig selv:

  • Hvad har personen af interesser og hobbies?
  • Hvad er deres stil?
  • Hvad plejer de normalt at købe til dem selv?
  • Hvad plejer de at give dig og andre i gave?
  • Hvad kunne de trænge til lige netop i år?

Hvis den gældende person tit køber nyt tøj, så kan du ikke gå helt galt i byen ved at give dem en lækker skjorte. Eller hvis personen elsker at slappe af med et puslespil, vil den helt sikkert juble over at modtage et til.

Er du stadig tør for idéer? Så kan du få en masse inspiration til julegaverne til de skønne kvinder i dit liv på www.julegave-til-hende.dk.

Den personlige gave

Noget, som de fleste vil blive glade for at modtage, er en personlig gave. Det kan både være noget, som du har købt, fordi det minder dig om en oplevelse, som I har haft sammen, eller det kan være noget, som du har brugt tid på at lave til personen. Det kan f.eks. være:

  • Noget strikket eller hæklet – f.eks. en trøje, sokker, grydelapper, en bamse eller et sjal
  • Et maleri eller en tegning
  • En collage eller et album med personlige billeder – eller enkelte billeder, som du har kommet i en fin ramme
  • Kopper, t-shirts, en kalender eller andet, som du har designet specielt til modtageren
  • En oplevelse, som du har sammensat og arrangeret

Der findes mange flere bud på personlige gaver – nogle kan tage lang tid til at lave, imens andre er lettere at gå til. Men det er tanken, der tæller – og en gave, hvor modtageren kan se, at du har tænkt på dem og på jeres forhold, vil med garanti vække stor glæde.