Vær god ved din hud

De små fine linjer, der omkring 30-års alderen langsomt begynder at dukke op i din hud vil over tid udvikle sig til rynker og furer. Vi vil alle sammen få rynker, hvis vi lever længe nok, men vi vil helst slippe for at få dem tidligt og i stort antal. Heldigvis kan du faktisk godt forhale processen og mindske udseendet af rynkerne. Det kan du gøre ved at følge disse råd:

  • Undgå sol i timerne midt på dagen. Solen er hudens fjende nr. 1

  • Brug en dagcreme med solfaktor.

  • Undgå rygning og alkohol.

  • Få rigelig med søvn.

  • Sørg for at drikke rigeligt vand.

  • Spis frugt og grønt med masser af antioxidanter.

  • Vælg en god anti-age hudplejeserie med A-vitamin og antioxidanter. Find produkter her.

Forebyggelse er vigtig

Jo tidligere du går I gang med at passe på din hud, des bedre resultat. Mange begår den fejl at negligere huden I ungdomsårene, hvor den stadig er glat og spændstig. Det er desværre en dårlig idé. Du kan forebygge fremkomsten af rynker, hvis du påbegynder behandlingen før rynkerne kommer til syne. Det er vigtigt at tilføre fugt og vitaminer til huden. En velplejet hud er mere modstandsdygtig mod tidens tand.

En sund livsstil hjælper på hudens udseende

En sund livsstil med rigelig søvn, motion og sunde spisevaner er med til at mindske forekomsten af rynker. I kombination med en god anti-age hudplejeserie med ingredienser målrettet rynker, vil du se godt ud hele livet.

En sund kost kan med fordel udgøres af rigelige mængder af fisk, særlig de arter, der er rige på Omega-3 som fx laks, sild og ørred. Derudover er olivenolie en god vej til de sunde fedtsyrer. Blåbær og andre bærtyper har et højt indhold af antioxidanter, hvilket hjælper med at bremse den proces I huden, der skaber rynkerne.

Af andre sunde fødevarer kan nævnes krydderiet gurkemeje og kokosnødder. Både selve kokoskødet og kokosolie er rigtig gavnlige for huden og sundheden generelt.

Mørk chokolade har et meget højt indhold af kakao. Det er derfor super godt for huden, dog ikke i alt for store mængder, da der i de fleste chokolader også er et højt sukkerindhold. For meget sukker skal man undgå. Men, mørk chokolade indtaget i mindre mængder er godt for dig og din hud. Kakaobønner har nemlig et meget højt niveau af antioxidanter, som vi ved fra forskning har gavnlig effekt i behandlingen og forebyggelsen af rynker

Det kan altså betale sig at vælge gode fødevarer, spise varieret og masser af fisk, grønt og frugt – særlig bær, fordi de er så fulde af både vitaminer og antioxidanter.

Hvis du derudover husker at drikke rigelige mængder væske, helst vand, sover regelmæssigt og i mindst 8 timer hver nat, huske at rense og pleje din hud med gode, anti-age produkter, der sikrer rigelig med fugt til huden, så er du godt på vej mod en smuk hud. Og husk altid at påføre solcreme inden du går ud i solen.