Sådan holder du en bæredygtig fest

I disse tider, hvor klimaet ikke har det så godt, tænker flere og flere over deres forbrug og deres aftryk på kloden i forhold til CO2 udslip, forurening og madspild. Det kan dog også være svært hele tiden at efterleve, når man har travlt i hverdagen og alle mulige andre praktiske ting skal spille sammen.

Når man både skal købe ind, lave mad, bringe og hente børn i institution, præstere på arbejdet og i øvrigt også være en god mor, far, ægtefælle og så videre, ja, så kan overskuddet og kreativiteten til også at tænke på miljøet glide i baggrunden. Vi ved derfor godt, hvor svært det kan være at holde fast i de gode vaner, så derfor guider vi her til tre gode vaner, der gør det hele meget nemmere for jer og samtidig er en mere bæredygtig måde at leve på. Læs med her.

Brug engangsservice

Når I skal holde en fest, står opvaskemaskinen måske ofte og kører i timevis efter festen, hvor I har serveret tre retter mad og i øvrigt har fade, skåle, gryder, potter og pander at vaske op. Dette strømforbrug kan være overvældende dyrt og energikrævende i disse tider, hvor priserne på strøm er steget markant og man virkelig skal tænke en ekstra gang over, hvad man bruger strøm på og hvornår på døgnet.

Her kan brugen af engangsservice være lige netop det, der gør, at I både sparer tid og kræfter i forhold til opvask og også sparer på strømforbruget. Køb gerne engangsservice i bambus og træ, der er bionedbrydeligt og dermed skåner kloden for plastikforbruget. Det kan nemt købes enten online eller i diverse supermarkeder og kan smides direkte ud bagefter. Det levner også mere plads til kvalitetstid med de nærmeste, fremfor tiden brugt på at vaske op.

Tag engangsservice med på skovturen

Har I planlagt at holde en fest i naturen, for eksempel i en park, en skov eller ved en sø, er der også miljøhensyn at tage. Her nytter det ikke noget at tage en masse plastic med og dernæst bare efterlade det i naturen. Her kan engangsservice af bambus og træ være vejen frem, og her kan I servere lækre snacks og frokost i små bambusbåde, der er nemme at holde og som fungerer som små skåle til at holde maden indenbords.

Engangsbestik kan også bruges her, hvis I serverer pølser med kartoffelsalat og salat, som gerne skal spises med kniv og gaffel. Tag en skraldepose med til affaldet, som gæsterne nemt kan putte i sækken efter endt spisning. På denne måde har I nem adgang til at holde festen uden at skulle slæbe på tunge keramik eller porcelænsservice ude i naturen.

Tag engangsservice med til vandet

Bor I i nærheden af en strand, kan festen også holdes her. Tag badebukser/bikini med og bad i havet og slut af med mad spist af engangsservice. Det giver en dejligt afslappet og uformel stemning og gør, at I bare kan slappe af bagefter.