Vælg den rigtige bedemand i Aalborg

bedemænd i Aalborg

Vi sørger forskelligt, når vi mister en af vores kære. For nogle er sorgen så omsiggribende, at de ikke har overskud til også at skulle forholde sig til begravelsen. Det er her bedemanden kommer ind. Det er bedemandens job at sørge for alt det praktiske, så du har tid til at sørge og være sammen med dine nærmeste i den svære tid. I de mindre byer i Nordjylland er der ofte kun en enkelt lokal bedemand, men bor du i Aalborg og omegn, har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige bedemænd.

Bedemanden sørger for den bedste afsked

Det er bedemandens job at sørge for, at du får taget den bedste afsked med afdøde. Bedemanden kommer hjem til dig og starter med at tage en snak med dig om, hvilke ønsker du har, og hvilke muligheder der er. Skal afdøde begraves eller bisættes? Skal  afskeden foregå fra kirke, kapel eller skal afdøde have en borgerlig ceremoni? Bedemanden hjælper dig med at vælge kiste eller urne, hjælper med at klæde afdøde på og er behjælpelig med at synge afdøde ud. Bedemanden kan også hjælpe med blomsterne i kirken og med kaffen efterfølgende. Skal afdøde bisættes har du mulighed for at sprede asken. Mange vælger for eksempel askespredning over havet eller et område, som afdøde holdt særligt af. Her kan en bedemand hjælpe dig med at udfylde de dokumenter, der skal til for at få den nødvendige tilladelse til at sprede asken. Præcis hvad bedemanden skal hjælpe dig med, afhænger altså helt af dit temperament og din pengepung.

Vælg din bedemand med omhu

Du har mulighed for at vælge mellem mange forskellige bedemænd i Aalborg.

Har du mulighed for det, så gør dig selv den tjeneste at læse lidt om de forskellige bedemænd, og hvad de står for. Den sidste afsked skal jo helst være en god og mindeværdig oplevelse for dig og de andre efterladte. Derfor er det vigtigt, at du får en bedemand, som forstår og respekterer dine behov. I Aalborg kan du også finde bedemænd, som er uddannede i at tale med mennesker i sorg. Flere er uddannede sygeplejersker eller har arbejdet på hospice, før de blev bedemænd. Andre er blevet uddannet coaches eller energibehandlere. Husk at det er bedemandens fornemmeste opgave at lette åget fra dine skuldre og tage over, så du ikke skal koncentrere dig om de praktiske opgaver omkring bisættelsen eller begravelsen.