Tips: Værn om dit MacBook-batteris levetid

Rødvin ældes med ynde. Batterier ældes til frustration. For batterier mister kapacitet, efterhånden som årene går, og konkret får det den betydning, at en opladning varer kortere tid, hvis ellers at dit strømforbrug er uændret. Når et batteri på din MacBook er ved at være dødt, så skal du købe et nyt, og uanset hvor godt du passer på dit notebook-batteri, må du se den realitet i øjnene før eller siden.

Lad kun op efter behov

Hvor du nemt kan finde et nyt batteri til din MacBook Pro online, er der flere ting, du kan gøre for at værne om batteriets levetid, så du ikke skal på indkøb efter et nyt batteri så ofte. Fx kan du sørge for, at din MacBook ikke er sat til opladning hele tiden, men kun når dit batteri reelt trænger til at blive ladet op. Og at undgå såvel for høj som for lav ladning på batteriet kan også være klogt at gøre.

Undgå kraftige temperaturudsving

Batterier er følsomme over for kraftige temperaturudsving, uanset om vi taler drastiske stigninger eller fald i temperaturen. Generelt er det godt at bruge en MacBook i stuetemperatur, og du skal ikke efterlade din bærbare i direkte sollys, når du befinder dig et varmt sted. Sørger du for kun at bruge din computer i skyggen i en temperatur, du selv føler dig komfortabel i, så når du faktisk langt.

Tag vare på din MacBooks batteri

Ved siden af de nævnte ting bør du også holde computeren opdateret. Så ved du, at din computer har det seneste inden for software, så strømmen bliver brugt fornuftigt. At tage vare på et MacBook-batteri er lidt som at stå med opvasken. Du kan vælge at være lidt ligeglad og ikke opleve de store problemer i hverdagen, men på et tidspunkt så vil du mærke effekten af ikke at have gjort noget før.