Sommeren byder på sol – og skrald

Sommer i Danmark er lig med musikfestivaler, udendørsevents og ture på stranden. Og så er det naturligvis også sæson for kolde øl. Helst i solen. Og det er jo skønt, når vi endelig får lidt varme til vores ellers våde og kolde lille plet på kloden. Og det er klart, at det skal fejres. Men her opstår problemet: Fulde folk smider skrald. Derfor vil man ofte se gader og pladser fyldt med plastik og madaffald, selvom der står skraldespande i rigt omfang.

Særligt festivaler som Aalborg Rock & Metal Festival, Comedy Festival og Den Blå Festival kan blive hårdt ramt med mange tørstige besøgende. Så snart de første fire fadøl er røget ned, så tænker vi ikke så meget på, om vi lige rammer ved siden af, når vi sigter på skraldespanden med det tomme plastikkrus. Og det er ikke så lækkert at vade rundt i skrald. Særligt ikke hvis man ikke selv er en del af festlighederne. Spørgsmålet er, hvordan vi løser vores skraldeproblem?

Ryd op, så kan festen begynde

Det kan være svært at regne ud, hvor meget skrald en festival eller andre events vil afføde. Ofte er det kommet bag på arrangørerne, hvor meget affald deres event har efterladt. Derfor er det vigtigt at være på forkant. Det er i sidste ende arrangørernes ansvar at sørge for, at gulvet eller gaden er ren både før og efter festen. Der findes mange muligheder for hjælp til grundig rengøring.

Du kan eksempelvis sørge for, at der er rengøringspersonale på dit event – både før, under og efter festlighederne. Arbejder du i lidt mindre skala og derfor ikke har brug for et stort rengøringsteam, kan du også finde alt, hvad du har brug for af rengøringsartikler online. Rene og lækre omgivelser er vigtigt både for miljøets og vores alles skyld. Det er de færreste, der finder det fedt at vade rundt i plastikkrus og madaffald. Derfor er det en god idé at få styr på, hvordan du som arrangør forholder dig til rengøringssituationen, før festen går i gang.

Fest med omtanke

Når vi kaster os ud i sommerens mange skønne fester og festivaler, er det afgørende, at vi passer på miljøet og hinanden. Alkohol og god opførsel går ikke altid så godt i spænd. Derfor skal vi hjælpe hinanden med at sørge for, at alle har den bedste oplevelse. Hvis du fx oplever, at en ven taler grimt eller udviser grænseoverskridende adfærd over for andre, er det altid god stil at gøre vedkommende opmærksom på det.

Det samme skal vi gøre, når vi ser plastik og andet affald flyve gennem luften i stedet for i skraldespanden. For er der noget, der kan slukke for den festlige stemning, så er det lugten af fordærvet mad, at træde den nye sommersandal ned i et halvtomt plastikkrus med øl eller få en dum kommentar fra en fuld person. Hvis vi hjælper hinanden med at blive bedre til at passe på både miljø og medmennesker, så får vi alle sammen ikke blot en sjovere, men også mere lækker fest