Snerydning, er det noget du gerne vil slippe for?

Vinteren kan stadig godt være en lang og hård periode i Danmark, der kan stadig ses temperaturer ned til tocifrede frostgrader når det er vinter, og der kan stadig komme en del sne.

Det kræver at både privatpersoner og virksomheder tager sig sammen til at komme ud og få ryddet sneen, inden dagen bliver for fremskreden, af den årsag at det kan være farligt at bevæge sig på steder hvor der ikke er ryddet sne.

Hvis du for eksempel er bosat i Aalborg, og det på en vej hvor der ikke bliver ryddet sne, eller det sker meget sent, så skal du enten selv finde ud for at lave arbejdet, eller betale nogen for at gøre det.

Snerydning i Aalborg behøver ikke være en kæmpe opgave, og slet ikke for specialister, der både har det rigtige udstyr, folk der er friske på at påtage sig opgaven, og som møder tidligt nok til at det kan være relevant.

Det er dog ikke kun privatpersoner og virksomheder der kan gøre brug af det, men absolut også hvis du bor i en ejerforening, en andelsboligforening, eller din grundejerforening.

Reglerne for snerydning

Det er en god idé for dig at være på forkant med udviklingen hvis der er sne på vej, i og med at det er nemmere at forebygge end at helbrede, men er du husejer, så er der nogle ting det er værd at huske på hvis sneen truer, eller det har sneet.

Du skal fjerne sneen på trapper og fortove i tilknytning til din grund, når sneen er faldet, så skal den fjernes hurtigst muligt efterfølgende, hvis der forekommer istapper på en ejendom, så skal de fjernes eller afskærmes hvis der er fare for at de kan falde ned, husk at hvis en person falder og slår sig som følge af manglende snerydning, så er det din fejl og dit ansvar.

Derfor handler snerydning ikke bare om at følge reglerne, eller gøre det fordi det føles godt, men i lige så høj grad for at sikre dig selv imod ansvar for folk, der kommer til skade på din grund.

Hvilket betyder at det kan være en rigtig god idé at lade nogle andre tage sig af opgaven, på den måde er der ingen der kan klandre dig for at det ikke er blevet gjort, heller ikke at det ikke er gjort i tide, og at der ikke er glatførebekæmpet, så du kan stå op og tage fat på dagen med god samvittighed.