Sådan skaber du et godt indeklima

Der er intet, der er vigtigere, end at vi har det godt i vores eget hjem. Det er nemlig vores trygge base, og derfor skal det være et komfortabelt sted, hvor vi alle kan føle os tilpasse, når vi efter en lang dag kommer hjem og har behov for at slappe af.

Den rette temperatur

Derfor skal indeklimaet også være i orden, således man ikke forværre sit helbred, så snart man træder ind over sit eget dørtrin. Er der for varmt, kan man blive sløv, er der for koldt, kan man blive syg, og er luften for uren, kan det føre til mere kroniske gener.

En ren luft

Sørg derfor for at lufte ud jævnligt. Det er en god ide for eksempel at lufte ud i soveværelset og badeværelset hver dag, da dette er to rum, der er udsatte for store temperaturudsving blandt andet som følge af fugt. Men gør det også i de resterende rum og få skabt godt gennemtræk.

Luk af

Er der behov for noget lidt skrappere, kan det være, du skal have investeret i et klimaanlæg, der kan sørge for, at der altid er en behagelig temperatur i dit hjem samt en ren luft, som er sund at indånde. Et sådan kan du finde til flere forskellige priser online.

Vær opmærksom på skimmelsvamp

Oplever du mørke plamager på dine vægge, er det vigtigt, at du får undersøgt, om der er tale om skimmesvamp. Er det tilfældet, skal det nemlig behandles hurtigst muligt, således du ikke indånder partiklerne. De kan komme til at give varige mén, som kan hæmme en i hverdagen.

Ryg ikke indenfor

Og sidst men ikke mindst bør du stoppe med at ryge inden for og eventuelt skifte dine cigaretter ud til en e-cigaret. Hvis det lyder som en god ide, så tag et kig her på siden.