Sådan sælger du din Aalborg-lejlighed

Det har været dit hjem i de sidste mange år. Du kan genkende lyden af det knirkende gulv i stuen på en kilometers afstand. Du kender den særlige duft der opstår, når vaskemaskinen går i gang. Og du har den summende lyd fra køleskabet som et konstant og trygt lydtapet i din hverdag. Det er dit hjem.

Men måske er det på tide at sælge din lejlighed i Aalborg? Men hvordan sælger man lige års akkumulerede minder, som lejligheden er et symbol på? Og hvor meget skal man egentlig begynde at friske op i hjemmet, inden man sælger? Når du har læst denne artikel, er du forhåbentlig lidt klogere på, hvordan du bedst sælger din lejlighed i Aalborg.

Førstehåndsindtrykket

Vi ved det jo godt, men førstehåndsindtrykket bliver hængende! Derfor skal din entre ikke flyde med cykelhjelme, sko og hundesnore i én pærevælling. Lad køberen føle sig velkommen, og byd dem indenfor i en entre, der emmer af hjemlighed, og som står knivskarpt.

Ryd op, og ryd væk

Det er bare en rigtig trist fornøjelse at gå rundt i andre folks rod. Det føles på en måde både intimt og ubehageligt. Og det er svært for en køber at se sig drømmende omkring i lejligheden og møblere rummet i tankerne, hvis der er hundehår under alle møblerne og legetøj, der flyder på gulvet. Så væk med det. Dit hjem bør altid fremstå rent og pænt, så køberen kan føle sig hjemme og velkommen.

Sælger du selv?

Hvis du selv står for at sælge din lejlighed uden om ejendomsmæglere, opnår du både en række fordele og ulemper. Fordelen er naturligvis, at der i sidste ende ikke er nogen, du skal dele salget med. Men samtidig står du også ganske alene med dit salg.

Det er derfor vigtigt at alliere sig med specialister inden for området, der kan hjælpe dig i forbindelse med ejerskiftet og andre situationer, der måtte opstå undervejs.

Gør din lejlighed værd at huske

Mange købere har set på utallige lejligheder, inden de når til din. Derfor kan de let komme til at blande lejlighederne sammen, fordi de alle i sidste ende ligner hinanden. Derfor kan du gøre lige det ’ekstra’, der får din lejlighed til at skille sig ud fra mængden. Måske er du vild med billard eller pool – lad da bordet stå fremme. Så bliver din lejlighed til ”Den med poolbordet”.

Det kan også være, at du vil male dit badeværelse i en smuk farve, der skiller sig ud fra mængden. Så folk husker det. Og en klat maling er ganske uforpligtende. Hvis køberen ikke er tosset med farven, kan de jo bare male den over. Men billedet af dit badeværelse vil helt sikkert stå klart i deres bevidsthed.