Sådan anlægger du selv en ny terrasse

En terrasse er en uundværlig ting for alle husejere, der elsker at nyde de gode stunder i haven, når vejret og temperaturen tillader det.

Det er på terrassen, at du kan nyde de lange sommeraftener med familie og venner, mens en terrasse også er uundværlig, når du vil invitere på grillaften med alt hvad det indebærer af pølser, kolde drikke og så videre.

Der er heller ikke noget bedre end at sætte sig ud i en god stol på terrassen og nyde solen en weekendmorgen, mens terrassen også er stedet for afslapning i det gode vejr efter en lang dag på jobbet.

En terrasse er med andre ord en nødvendig del af livet for alle livsnydere. Men en terrasse er ikke bare en terrasse, for du kan skrue op for hyggen ved at anlægge en lækker terrasse, som er både smuk og indbydende.

Det kan imidlertid være en dyr omgang at få lagt en lækker terrasse, men du kan faktisk spare mange penge ved at gøre det selv.

Det kræver en indsats at lægge en terrasse i sten på egen hånd, og du skal være indstillet på at bruge en del arbejdstimer på at få det hele færdigt.

Det lyder måske som en stor mundfuld at skulle lægge sin egen terrasse, men det er bestemt muligt at gøre det selv, og hvis du følger et par simple råd, kan du have en ny terrasse i løbet ingen tid – og til en rigtig god pris.

Start med planlægningen

Det første og vigtigste skridt er at lave en plan for din nye terrasse. Du skal vælge det sted i haven, hvor du kan få mest gavn af terrassen, og hvor den er nemmest at komme til fra huset.

Herefter er det en god idé at lave en tegning over terrassen, så du er 100 % sikker på, hvordan det endelige resultat skal se ud.

Sørg for det rigtig underlag

Når du har styr på placeringen, kan du begynde at grave ud til din terrasse. Her er det vigtigt, at du ikke bare lægger dine fliser oven på den nøgne jord, da et godt fundament er alfa og omega for, om din terrasse forbliver jævn og lækker i fremtiden.

Derfor skal du først og fremmest lægge et lag af stabilgrus, der stabiliserer jorden under din terrasse, så du undgår at få en skæv terrasse om nogle år.

Stabilgruset har til formål at bære dine fliser, og det er derfor ikke et skridt, som der kan springes over. Bærelaget af stabilgrus skal være på cirka 10-15 cm, hvilket vil give dig en jævn og smuk terrasse i rigtig mange år.

Oven på laget af stabilgrus skal du lægge et lag af afretningsgrus. Dette lag har til formål at skabe en plan overflade, som er nem at gøre helt lige, så dine fliser kan komme til at ligge helt perfekt.

Og så er du faktisk klar til at lægge dine fliser, og du kan nyde din nye terrasse i løbet af kort tid.