Prøv noget nyt til sommer: Bilferie

Hvis du og din familie så småt er begyndt at snakke om sommerferie, er I måske også begyndt at overveje, hvor I skal hen i år. Hvis I gerne vil ud og rejse i år, kan I overveje at prøve noget helt nyt ved at tage på bilferie.

Undgå stress med bilferie

En ferie med hele familien, hvor I skal ud og flyve, kan godt være lidt stressende. I skal sørge for at pakke korrekt, I skal nå de rigtige flyafgange, I skal sørge for kørsel til lufthavnen, og I skal have styr på jeres billetter og diverse papirer. Hvis I vælger at tage på bilferie, slipper I for den slags. Der kan I tage tingene i jeres eget tempo, så det er specielt godt, hvis I er en børnefamilie, hvor der i forvejen er meget at tænke på.

Giv jer selv friheden til at besøge flere destinationer

Hvis I vælger at flyve på ferie, bliver I fløjet til jeres rejsedestination, og så er I mere eller mindre ”fanget” der. Bilferie har den fordel, at I meget lettere kan besøge flere destinationer. Det kræver nemlig blot, at I sætter jer ind i bilen og kører afsted. I kan altså opleve noget mere forskelligt og er ikke på samme måde bundet til ét sted.

Tjek jeres bil inden I tager afsted

Når I selv kører på ferie, skal I til gengæld også selv sørge for, at alt er under kontrol. Derfor er det rigtig godt at tage et smut forbi en mekaniker, før I bevæger jer ud på den lange køretur. Det er ikke sikkert, at der er noget galt med jeres bil, men hvis I lige får den tjekket, kan I trygt køre på ferie uden at skulle være nervøs for, at bilen pludselig står af. Det ville nemlig være rigtig ærgerligt at være fanget i et fremmed land med en bil, der ikke vil køre. Så er det bedre at bruge noget tid på at sikre sig, når I er i Danmark.

Sørg for underholdning til de mindste på turen

Det kan godt være hårdt for alle at køre sådan en lang tur, men specielt for børnene der sidder på bagsædet. Hvis det ovenikøbet er varmt, kan det føles som en endnu længere tur. Derfor er det vigtigt at have noget god underholdning med, der kan tage fokus så længe som muligt. Hav gerne noget forskelligt med, for hvis det ene bliver kedeligt, kan de lave det andet.

I kan f.eks. medbringe nogle små spil, der er egnet til at spille i bilen. I kan også tage børnenes favoritlegetøj med. Ellers kan I forberede nogle forskellige lege, der er gode at lege i bilen. Hvis I vil sørge for underholdning, der nemt kan vare i flere timer, kan I medbringe en tablet, så der kan ses film og serier på bagsædet. Beskyt tabletten med Glass Cover fra PSC, så den ikke går i stykker på vejen.