Overset kultur og oplevelser 45 minutter fra Aalborg

Mange har ikke opdaget hvad der sker 45 minutter en smule sydvest for Aalborg. Men udflugtsmålet under en time væk er oplagt som dagstur eller weekend tur – hvor I ønsker noget frisk luft og nye omgivelser. Med kort vej hjem igen, er der heller ikke risiko for hjemve.

Det foreslåede (og ofte oversete udflugtsmål) er den gamle industriby, som nu huser opblomstrende initativer og turistliv: Løgstør. Med fjord og fiskeleje midt i byen får du naturen helt tæt på uanset om du er til en is fra havnens ishus, en tur på museum eller ud for at opleve kultur og den årlige jazzfestival m.m.

Ligeledes kan du opleve kunst og kultur i form af mindre gallerier og udstillinger i løbet af året. Her foto fra sommerens seneste udstilling hvor oliebilleder fra Forlaget Klippen bl.a. ses udstillet på væggen. Udstillingerne er jævnligt arrangeret af Vesthimmerlands kunstforening, som udgiver program løbende på hjemmesiden. Her kan også opleves skulpturer, glaskunst og grafik.

Løgstør bymidte, som de seneste år ikke er præget af aktiv industri, blomstrer stille og roligt frem. Måske hørte du det her først – og de næste år vil udviklingen i byen byde på mere fornyelse og liv. Særligt er der stadig potentiale i de bygninger som tidligere var netop industri, og nu kan finde nye alternative anvendelsesformer, istandsættes og ibrugtages til kultur, fritid, turistliv og hvad man ellers måtte kunne forestille sig af innovative og nyskabende idéer.

Er du interesseret i kunst, så besøg gerne Kunsttorvet eller et af de omkringliggende gallerier: Galleri Fiskehuset, Galleri Fjordlyst, Værkstedet Klitrosen og Havneatelier Løgstør.

Iværksætteri i byen og i resten af vesthimmerland er også på vej frem. Her er særligt fremblomstret virksomheder med fokus på håndværk og produktion. Men også restaurationer og caféliv er på vej frem.

Uanset om du er blomstrende iværksætter, kulturinteresseret eller blot ønsker at nyde en is i solen, så er postnummer 9670 et besøg værd.