Musikkens Hus

Musikkens Hus i Aalborg er en arkitektonisk perle på Aalborgs moderne havnefront. Her finder du informationer om Musikkens Hus, og du kan finde informationer om følgende:

  • Beliggenhed og parkering
  • Åbningstider og besøg
  • Rundvisning
  • Musikkens Spisehus
  • Møder og konferencer

Beliggenhed og parkering

Musikkens Hus i Aalborg ligger som nævnt på den moderne havnefront, som du finder i Aalborg. Musikkens Hus var et længerevarende projekt, der ti år før sin tilblivelse var vinder af en arkitektkonkurrence. Musikkens Hus ligger yderst centralt placeret i Aalborg, og det ligger lige overfor det gamle Tivoli Karolinelund. Naboen til Musikkens Hus er det gamle kraftværk, Nordkraft. Her er der i dag kulturhus, og der sker meget i samarbejde mellem Musikkens Hus og Nordkraft

Når du skal besøge Musikkens Hus, så kan du nemt gå fra Aalborg Banegård. Det vil tage dig 15 minutter, og går du fra indre by, så tager det dig kun 10 minutter. Du kan også tage en række af byens busser til Musikkens Hus.

Med bil kan du nemt parkere i den nye parkeringskælder, som ligger under Musikkens Hus. Her finder du en topmoderne parkeringskælder, hvor der er direkte adgang til Musikkens Hus. Det er Easy Park, der står for parkering, og derfor kan du nemt betale med deres app eller via et telefonopkald.

Åbningstider og besøg

Musikkens Hus er et hus for alle, og derfor er deres åbningstider lange. Musikkens Hus har åbent hver dag fra 10-20, og du kan frit besøge huset som du vil. Det er helt gratis at kigge rundt i Musikkens Hus, dog er der begrænset adgang til sale og konservatoriet. Øvre Foyer kan være lukket i forbindelse med forskellige arrangementer eller koncerter.

Skal du købe billetter i Musikkens Hus, så kan du gøre dette på deres hjemmeside. Ellers kan du besøge billetkontoret, som du finder inde i Musikkens Hus. De har åbent mandag til fredag fra 10-16, og lørdage fra 10-14.

Rundvisning

Du behøver ikke nøjes med selv at skulle læse om Musikkens Hus’ historie. Du kan nemlig sagtens få en guidet tur rundt i huset, og måske komme med ind bagved, hvor du normalt ikke får lov til at komme med. Musikkens Hus tilbyder nemlig flere forskellige former for rundvisning.

Du kan komme på en offentlig rundvisning i Musikkens Hus på udvalgte lørdag og søndage året rundt. Denne rundvisning er selvfølgelig gratis, og her får du set de mest interessante dele af huset. Du kan glæde dig til at se de smukke og ikoniske sale, som du finder i Musikkens Hus, og samtidig får de historier, der røre med til huset.

Kommer du i forbindelse med en skole eller institution, så kan I få en privat rundvisning i Musikkens Hus. Her kan du nyde godt af husets “Tinge-linge-later”-rundvisning, der er den perfekte rundvisning for børn i huset. Er er der taget højde for børnene, og der vil være plads til sjov og spar på turen. Denne tur ka bookes, hvis I er minimum 15 personer, og den er derfor oplagt til skolebørn, børnehaver eller til en familiefødselsdag.

For større grupper er firmaer, så er der også muligheden for at se, hvad der sker bag kulisserne i Musikkens Hus. Her kan I selv vælge antallet af deltagere samt det klokkeslæt, som rundvisningen skal ske på. Vil I gerne nyde et godt måltid mad inden eller efter jeres rundvisning, så kan I besøge Musikkens Spisehus.

Musikkens Spisehus

I Musikkens Hus finder du ikke kun smuk arkitektur, som vil få dig til at falde bagover, og gode koncerter. Du finder også et spisehus, der serverer gourmetmad i bedste nordiske stil. Musikkens Spisehus har en fantastisk placering lige ud til Aalborg havnefront, og med udsigt til Limfjorden. Her kan du nyde en panoramaudsigt udover det smukke vand og se over til Nørresundby, som ligger på den anden side.

Du kan besøge Musikkens spisehus hver dag, og du behøver ikke skulle til koncert eller et arrangement i Musikkens Hus for at besøge restauranten. På koncertdage er der særlige sæsonbaserede koncertmenuer, hvor du får hele tre retter. Til hverdag finder du et a la carte menukort, hvor du frit kan vælge, hvad du har lyst til. Ved erhvervsarrangementer er der rig mulighed for at bestille forplejning fra Musikkens Spisehus. Dette kan du gøre via deres hjemmeside, musikkensspisehus.dk.

Møder og konferencer

Musikkens Hus er stedet hvor folk mødes. Sådan lyder ordene fra Musikkens Hus, og derfor er det også muligt at afholde møder og konferencer i huset. Er dette noget, der lyder interessant, så kan du sende dem en forespørgsel. Du kan ikke vælge forskellige pakkeløsninger, da Musikkens Hus gerne vil lave et tilbud til dig, som passer perfekt til dine ønsker og dit arrangement.

Du kan nemt bestille forplejning i Musikkens Spisehus, hvor du kan lave særaftaler med dem. Du får selvfølgelig en god kuvertpris, men også det sidste ord. Du bestemmer, hvordan maden skal serveres, og hvad det skal bestå af. Er I til fingermad, så kan I se om I kan lave et menu, der passer til dette. Og er I mere til tre retter, så sørger Musikkens Spisehus for en god menu.

Alt dette kan I nyde imens I nyder de flotte og inspirerende omgivelser i Musikkens Hus. I kan passende tage en gåtur langt Aalborg Havnefront, når der skal tages en pause.