Mosaik på badeværelset

Mosaik er med rette blevet et stort hit, når man ønsker at skabe lidt blikfang eller blot ønsker lidt dekoration på sine gulve eller vægge.

Mosaik består af små sammensatte fliser. Ofte er det små kvadrater, men de findes også i andre former.

Mosaikkerne kan monteres på vægge, gulve, badekar, bruseniche, eller helt andre steder, ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Hvilken mosaik skal man vælge?

Der findes mange forskellige mosaikker, både hvad angår farver, materialer og mønstre.

Mosaik i glas er meget populært, da de findes i mange dekorative farver og findes i både gennemsigtig og matteret eller frostet glas.

Mosaikker i glas findes også med et billede eller motiv i bunden, så det nærmest danner et lille maleri.

Du kan også få mosaikker i metal, sten, porcelæn og endda også i træ. Det er helt op til dig og din stil, hvilke mosaikker du vil vælge.

Ønsker du at skabe blikfang, kan du vælge en mosaik i en skrap farve eller en med et flot mønster.

Man kan også vælge noget der i forvejen passer til de klinker man har i badeværelset, hvis man bare ønsker at bryde lidt med de store klinker.

Med mosaikker kan man skabe lige præcist det udtryk man ønsker, og det er ofte det der gør, at folk falder for dem.

Vedligeholdelse af mosaikker

Vedligeholdelse af mosaikker afhænger lidt af hvilken overflade de har. Ønsker man en mosaik der er nem at rengøre, vil en i glas eller med glaseret overflade være at foretrække.

Har du valgt mosaik i din brusekabine, skal du være opmærksom på vores alle sammens fjende, nemlig kalken. Er man god til at tørre brusekabinen af efter bad, så undgår man at kalken sætter sig fast, hvilket vil lette rengøringen en del.

Vær opmærksom at visse typer af sten ikke tåler skrappe rengøringsmidler, men det kan forhandleren helt sikkert oplyse, så du er sikker på ikke at skade de små fine sten.

Opsætning af mosaikker

De fleste mosaikker sættes op med klæb og afsluttes med en fuge i den ønskede farve, men som noget helt nyt, findes nogle mosaikker med en selvklæbende bagside, hvilket gør dem noget nemmere at montere. De er nemme at tilpasse, da de sidder på et net, som skæres til efter behov.