Husk altid dette når du skal have ny bil

Er tiden inde til at udskifte bilen? Eller skal du måske ud at købe ny bil for første gang? Der kan være flere grunde til at købe ny bil. Måske vil du have, at din bolig ser ekstra godt ud med en flot parkeret bil udenfor, eller måske er din nuværende bil blot nedslidt. Uanset hvad, er der nogle vigtige ting, som du skal overveje, når du skal på udkig efter en ny bil. Der er tale om klassiske dilemmaer, som opstår på din biljagt. Hvis du ønsker inspirationen til biljagten, kan du med fordel læse med nedenfor.

Gammel eller ny bil?

Det første spørgsmål, som opstår, er hvorvidt du bør købe en ny bil eller en ældre model. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Hvis du køber en ny bil, vil det måske være muligt at finansiere den gennem et lån, hvilket vil koste dig penge i form af kreditomkostninger. Til gengæld ved du, at bilen er under garanti og at der ikke kommer uheldige overraskelser i form af værkstedsregninger. Køber du derimod en brugt bil, vil den afhængigt af alderen allerede have tabt meget værdi, hvilket vil sige, at du kan få meget mere bil for pengene og måske ikke behøves at finansiere. Vælger du en brugt model, så prøv at vælge en som ikke er for speciel, da dette kan være dyrt på værkstedet. Vælg f.eks. en BMW, hvor der nemt kan anskaffes bmw f11 reservedele.

Leasing eller køb?

Spørgsmålet kan også melde sig om hvorvidt du skal lease eller købe bilen. Hvis du leaser bilen, vil du ikke eje den, men til gengæld vil du kende dine månedlige udgifter – dette afhænger dog af, om det er finansiel eller operationel leasing. Finansiel leasing vil typisk kun være muligt ved nyere biler, da disse stadig er under garanti.