Der er mange små brikker, der skal passe sammen, når en flok håndværkere skal i gang med et stort byggeprojekt. Der skal være en fælles forståelse for opgaven, og så skal rammerne leve op til sikkerhedsmæssige krav samt fremme produktiviteten. Læs med her om hvordan og hvorfor.
De rette rammer for arbejdet
Kroppen kommer i gang, når man arbejder på en byggeplads, og selvom de fleste håndværkere er vant til det fysisk hårde arbejde, så betyder det ikke, at de er frie for uheld og skader. Det er derfor rigtig vigtigt at få bygget nogle rammer, der både er hensigtsmæssige ift., hvordan de bedst står og arbejder, og som vigtigst af alt følger nogle sikkerhedsmæssige krav. Skal de op og stå på et stillads under en konstruktion, er det fx godt at have en faldsikring omkring stilladset. En faldsikring kan redde liv, og bør derfor gerne sættes op, inden det er for sent. Hellere være på den sikre side helt fra start. Det giver også håndværkerne en ekstra tryghed at vide, at der er en faldsikring.
Derudover bør deres arbejdsplatforme også være både robuste og fleksible, da arbejdsplatforme skal kunne holde til rigtig meget vægt. Hvis arbejdsplatformene er justerbare, gør det også arbejdet en del lettere for håndværkerne. Du kan læse mere om stilladser og sikkerhed hos CS Citystilladser.
God kommunikation og planlægning
Der er mange led i et stort byggeri, og hvis det hele skal skride frem så effektivt og hurtigt som muligt, så er det vigtigt, at kommunikationen imellem alle led kører på skinner. Det kan være en god idé at have en tydelig beslutningskraft på byggepladsen, altså at en bestemt person har fået myndigheden til at træffe beslutningerne undervejs. Det kan også hjælpe at holde løbende møder, hvor bygherrens forventninger stemmes overens med de håndværkere, der er sat i gang med projektet.