Guide: hvornår har du brug for en anlægsgartner?

Står du med et uoverskueligt haveprojekt og er i tvivl om, hvem du skal henvende dig til for hjælp? Eller har du brug for hjælp med at holde haven i orden, så den fremstår præsentabel? Så kan det være, at skal kontakte en anlægsgartner for hjælp. Bliv klogere på, hvad en anlægsgartner er og kan hjælpe dig med her.

Hvad er en anlægsgartner?

En anlægsgartner og en gartner har mange af de samme kompetencer, og måske er du en af de mange, der tror, at de to begreber dækker over det samme job. Men en anlægsgartner og en gartner har rod i to forskellige uddannelser med forskellige fokus.

Både en gartner og en anlægsgartner har en grundig viden om forskellige planter og plejen af dem. Men hvor en gartner arbejder i havecentre og planteskoler for at plante, dyrke og pleje planter, som kunder skal købe, så arbejder en anlægsgartner med at anlægge og passe grønne områder som haver og parker. Det er altså en anlægsgartner, som du skal ty til, hvis du har brug for vejledning til at få anlagt din have, eller hvis du har brug for hjælp til havearbejdet.

Når haven skal have nyt liv

Det kan være en rigtig god idé at hyre en anlægsgartner, når din have skal have nyt liv eller laves helt om. Især hvis du ikke har specielt grønne fingre. Du kan ansætte en anlægsgartner til at udføre hele opgaven fra planlægning til anlægning, men du kan også nøjes med at opsøge råd og vejledning hos en anlægsgartner, hvis du selv har mod på at udføre det praktiske arbejde.

Du kan f.eks. få hjælp til, eller rådgivning omkring, opgaver som:

  • Planlægning og/eller anlægning af hele haven, af havens bede eller af en god og praktisk køkkenhave
  • Planlægning og/eller anlægning af terrasse eller indkørsel – eller andet flisebelægning
  • Støbning til udendørsområdet – f.eks. af en støttemur, fundament til en terrasse eller andet murværk

En anlægsgartner har mange års uddannelse og erfaring inden for at skabe praktiske, pæne og brugbare haver til ethvert behov, og de vil derfor også kunne bidrage til dit projekt. Se liste med Aalborg firmaer her, hvis du er på udkig efter en god anlægsgartner i Aalborg og omegn.

Det hverdagslige havearbejde

Sidst, men ikke mindst, så kan du også få hjælp af en anlægsgartner til det almene og hverdagslige havearbejde, hvis du ikke har tiden eller lysten til at passe din have selv. Her kan du bl.a. få hjælp til at få:

  • Klippet hækken og slået græsset
  • Plejet græsplænen eller sået en helt ny
  • Luget ukrudt
  • Beskåret dine buske
  • Fældet træer
  • Sået eller plantet nye planter

En anlægsgartner kan altså være den ideelle løsning til dig, der ønsker en flot og velplejet haven, men ikke kan finde tid til at opretholde den i den travle hverdag. Du kan også vælge at hyre en anlægsgartner til at hjælpe med at gøre din have præsentabel inden en fest el.lign.