Guide: Det skal du have med på din sheltertur

Hvis du og din familie, ven eller kæreste har planlagt at tage på sheltertur, er det ikke bare lige at tage af sted. Der er ting, der skal pakkes, og ting, der skal være styr på. En god ide er at lave en liste over de ting, du skal huske at pakke og købe ind. Men er du i tvivl om, hvad du skal have med, så kommer der her nogle ideer, så din sheltertur kan blive rigtig god.

Det er trods alt vinter

En sheltertur kan sagtens lade sig gøre om vinteren. Det kan faktisk være rigtig hyggeligt. Men vinterkulden kræver dog, at du har noget godt, varmt tøj på. Det er både uldundertøj, uldsokker, hue og handsker og ikke mindst en dejlig varm og tyk sovepose. Tag med fordel et tæppe med, du kan ligge under dit liggeunderlag, som kan tage lidt mere af kulden, der kommer nedefra.

Når det er koldt udenfor, så skal du også sørge for at have nok brænde til, at dit bål kan holde i lang tid. Bålet giver både varme og lys, men det giver dig også et sted, du kan lave mad.

Men hvad skal du spise?

På en sheltertur skal maden være nem. En vinder er altid hotdogs, da du ved bålet kan stege både pølser og brød – mere skal der nærmest ikke til. Men vil du spice din aftensmad lidt op, så kan du lave en suppe dagen forinden, og varme den op i en gryde over bålet. Suppe er ekstra godt, når det er koldt vejr, og så er det en super hyggelig ret.

Alle de praktiske ting

Sidst, men ikke mindst, skal du huske:

  • En lommelygte.
  • Noget at drikke.
  • En kniv.
  • Tændstikker.

Det er svært at gå helt galt i byen, hvis du følger disse tips.