Gå på efterskole for at lære både dig selv og andre at kende

Efterskole er for en stor part af den danske ungdom den rigtige vej at gå efter folkeskolen. Man kan endda vælge at gå på efterskole i 9., og på færre efterskoler helt ned til 7. Efterskolerne er med til at modne de unge og gøre dem parate til studielivet og senere arbejdslivet, samtidig med at de oplærer i socialisering.

Sportsefterskole

Når det kommer til at vælge, hvilken efterskole man vil gå på, er linjefagene en stor del af det. De afgør typisk, hvilke efterskoler man i første omgang overhovedet skal ud at kigge på fysisk. Selvom få efterskoler frem for linjefag vælger kun at tilbyde en masse fede valgfag, er de fleste efterskoler altså med linjefag eller profilfag. Du kan på stidsholt.dk læse om Stidsholt Efterskole. Det er en efterskole for de sportsinteresserede teenagere, der gerne vil til Nordjylland. Sport er et udbredt fokus på en del efterskoler, men særligt for Stidsholt er, at de tilbyder bl.a. golf. Derudover har de valgt at betegne esport for en reel sportsgren ved også at gøre det til et linjefag på lige fod med førnævnte golf og fodbold, badminton, håndbold, svømning og fitness.

Socialisering

Det komplette efterskoleliv kommer ikke an på linjefag, men på det sociale. Man udvikler sig ekstremt på det år, man får sammen med en flok andre unge mennesker, der gerne vil en det bedste. Det siges, at man på ét efterskoleår får relationer til sammenligning med de relationer, man normalt ville kunne skabe på syv år. Hvis det er sandt, skyldes det formentlig det højt prioriterede samvær, og at man ikke blot går i skole sammen; Man bor sammen og side om side. Man har den samme hverdag med få variationer. Det er nærmest umuligt ikke at lære hinanden at kende – uanset hvor meget man skulle bestræbe sig på det.