Erhvervsleasing – dette skal du vide

Som firma ønsker man kun, at medarbejderne kan virke så præsentable som muligt i privatlivet også, da det, hvis firmanavnet nogensinde præsenteres i forbindelse med medarbejderne, vil bidrage til et bedre ry. Dette ansvar deles selvfølgelig både medarbejder og firma om, men hvordan kan man hjælpe?

Lækre biler, der vil skinne på vejene

En bil bruger de fleste hver dag på vej til arbejde og andre ærinder, medmindre man benytter sig af offentlig transport eller cykel. Bilen går typisk hurtigst og er derfor mest populær. Men hvis dit firma ønsker at blive præsenteret professionelt, når jeres ansatte kører på arbejde, kan I indgå en splitleasing aftale. Find mere info her. På perbcars.dk kan I for eksempel se, at der kan leases en lækker Porsche.

Splitleasing fungerer sådan, at firmaet betaler det af leasingydelsen, der spenderes i forbindelse med arbejdet, mens den ansatte betaler for det private forbrug. Medarbejderen vil ikke skulle betale Skat af fri bil. Porschen vil være brugt og blive importeret fra udlandet, og der skal ikke betales registreringsafgift eller værditab for bilen, når leasingperioden er ovre.

Værn om køretøjet

Mht. til værditab er det altid ekstremt betydningsfuldt, at det forventede kørselsbehov udregnes så præcist som muligt, da det vil sparre for en høj ekstraregning ved udgangen af leasingaftalen. Derfor skal I selvfølgelig huske at informere leasingfirmaet, hvis kørselsbehovene ændres markant i løbet af leasingperioden i forbindelse med flytning el. andet. At passe på bilen kommer for de fleste naturligt, men det er også af stor betydning, da det vil medregnes i værditabet til sidst, hvis bilen er blevet beskadiget.

Operationel eller finansiel leasingaftale?

Når det handler om erhvervsleasing, er der tilbage at tænke på, hvorvidt der ønskes en operationel eller finansiel leasingaftale. Med den operationelle leasingaftale, overdrages ansvaret for bilen til leasingfirmaet, mens det er kundens ansvar ved en finansiel leasingaftale.