Disse ting skal du holde øje med til VM i håndbold

Herrernes VM-slutrunde i håndbold kører for fuld udblæsning. Egypten er værtsnation, mens Danmark skal forsøge at forsvare det VM-trofæ, som de vandt på hjemmebane tilbage i 2019. I denne artikel introducerer vi til tre ting ved slutrunden, som du skal holde øje med.

Nye interessante nationer

VM-slutrunden byder på en række nye interessante nationer, som du måske ikke er vant  til at se spille håndbold. Der er dog tale om en sport på vej frem, hvilket betyder, at flere af de små nationer faktisk begynder at kunne spille med.

Her kan nævnes hold som Chile, Bahrain og Cap Verde, der, trods sine roller som små håndboldnationer, skal tages alvorligt. 

Også større nationer, som endnu ikke har vundet store ting på herrelandsholdssiden, herunder Brasilien og Portugal, kan indtage en stor outsiderrolle til slutrunden.

Derfor er det ikke længere kun de tidligere succesfulde nationer, eksempelvis Danmark, Norge, Frankrig, Spanien og Kroatien, som kan gøre sig forhåbninger om at komme langt i turneringen. Selv værtsnationen fra Egypten er spået til at komme langt i turneringen, og hvem ved om hjemmebanefordelen kan føre dem hele vejen?

Ønsker du at se de forskellige grupper, kan du med fordel se på det officielle kampprogram ved VM i håndbold, som er blevet annonceret.

Mange lokale ansigter

Her på hjemmesiden holder vi naturligvis øje med de spillere, som har sin daglige gang i Aalborg.

Her finder man en række spillere til slutrunden. På det danske landshold er der nemlig hele tre spillere fra Aalborg Håndbold med i truppen.

Her er der tale om stregspilleren, Magnus Saugstrup samt de to store bagspillere, Henrik Mølgaard og Nikolaj Læsø.

Tager du Aalborg-brillerne på, er der altså masser at se frem til, når de danske drenge går på banen i Egypten.

Kan Danmarks nye generation gå hele vejen?

På det danske håndboldlandshold står man overfor et generationsskifte. Træner Nikolaj Jacobsen er ved at justere i gennemsnitsalderen på holdet, hvilket betyder, at nye unge stortalenter som Jacob Holm fra Füchse Berlin og Mathias Gidsel fra GOG er med i VM-truppen.

Nikolaj Jacobsen har forsøgt at ændre i trupkonstellationen efter den skuffende EM-slutrunde sidste vinter, hvor Danmark måtte forlade turneringen allerede i gruppespillet.

Derfor bliver det spændende at se, om Danmarks “nye generation” kan være med til at skubbe landsholdet i den rigtige retning – og måske give noget fornyet kamp om pladserne.

De nye unge spillere kommer dog ikke til at skulle bære al ansvaret. Truppen er fortsat præget af ældre, bundrutinerede stjerne såsom Mikkel Hansen, Niklas Landin og Henrik Toft.