Disse overvejelser skal du gøre dig, hvis du drømmer om at blive selvstændig

Langt de fleste mennesker går rundt og drømmer om et eller andet. Nogle drømmer om at eje en stor bil eller et lækkert hus, mens andre har drømme om en ønskekarriere. Går du eksempelvis og drømmer om at blive selvstændig, så kan du her blive klogere på, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du springer ud i det.

Har jeg penge nok?

En af de første ting du skal overveje er, om du har penge nok til at starte din drøm. At springe ud som selvstændig er forbundet med en stor økonomisk usikkerhed. Det koster mange penge at få en virksomhed stablet på benene og holde den kørende, og du skal hurtigt have kunder i biksen for, at det på sigt kan betale sig.

Hvad ønsker jeg helt præcist i forhold til at være selvstændig?

Du skal overveje, hvad du vil med din virksomhed. Vil du drive en webshop, vil du åbne et håndværkerfirma eller noget helt tredje? Det er vigtigt, at du får dine ønsker på plads, så du har en plan at gå efter. Drømmer du om at drive en webshop, så er det en fordel at gøre brug af teknologien – lyder det interessant, så kan du læse meget mere omkring det lige her.

Har jeg visionerne på plads?

Når du har dine drømme på plads, så er det vigtigt at tænke på dine visioner. Har du et mål, du ønsker at opnå indenfor det første år, eller er der en målgruppe, som du bare må have fat i? Når du har dine visioner på plads, har du nogle retningslinjer for, hvilken vej du skal gå med din virksomhed – og det bliver kun nemmere at ansætte medarbejdere på sigt, hvis din virksomhed hurtigt får en identitet og et værdisæt.

Har jeg et godt bagland?

Dette kan være væsentligt af mange grunde. At åbne og drive en virksomhed er både hårdt fysisk og psykisk, og du skal både sikre, at du har et godt bagland rent personligt men også virksomhedsmæssigt. Har du gode samarbejdspartnere og forretningskollegaer, så har du også gode muligheder for at komme godt fra start og nyde hver dag.

Hvordan kommer jeg bedst fra start?

Dette er væsentligt at overveje, da du er nødt til at have nogle grundlæggende vejvisere i starten. Det er vigtigt, at du tager de rigtige beslutninger, så du kan ramme den ønskede målgruppe, så der kan komme gang i virksomheden. Dette kan være noget af det, som du skal snakke med andre erhvervsdrivende om. Gode råd kan hjælpe dig på rette vej.

Brænder jeg nok for det?

Det er vigtigt, at man brænder for at være selvstændig, hvis det er det, man vælger at gøre. At være selvstændig er hårdt og krævende, og mange selvstændige arbejder meget mere end de gennemsnitlige 37 timer om ugen. Det er derfor vigtigt, at man synes, at det er sjovt at møde ind på arbejde hver dag – ellers går det ikke i længden.