Disse attraktioner må du ikke misse i Aalborg!

Som Danmarks fjerdestørste by har Aalborg masser af oplevelser og attraktioner at byde på. Vi dykker ned i 4 attraktioner, du ikke må misse, hvis du slår vejen forbi Aalborg.

1. Aalborg Zoo

Zoologiske have i Aalborg blev indviet i 1935. Men siden den spæde start er der sket en hel del forandringer i haven, der rummer mere end 1.500 dyr.

Bæredygtighed og naturbevarelse har i mange år været på tapetet i Aalborg Zoo. Faktisk var haven den allerførste i verden, der blev miljøcertificeret. Haven har også miljøbevarelse som deres overordnede formål. Derudover deltager de i det internationale avlssamarbejde, der skal sikre bevarelsen af truede dyrearter.

Zoo’en har en herlig blanding af forskellige dyr, blandt andet elefanter, isbjørne, tapirer, pingviner og mange flere. Så der er noget for enhver smag.

2. Kunsten – Museum of Modern Art

Når man betragter det smukke arkitektoniske ’Kunsten’ i Aalborg, der er udført i hvidt marmor, er det ikke til at forestille sig, at det tog sin begyndelse i en tidligere grusgrav neden for Skovbakken i slutningen af 1960’erne.

Museet har en enestående modernistisk stil, hvor interiør som marmorgulvet og kobberlamperne ligeledes er designet af arkitekten bag museet. Nemlig den finske arkitekt og designer Alvar Aalto. I museet finder du primært kunst fra perioden 1900 og frem. Men museet huser også en samling af moderne kunst af danske såvel som internationale kunstnere.

3. Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade – også blot kaldet ’Gaden’ i folkemunde – hører givetvis til blandt de mest populære og sagnomspundne gader i Danmark. Det er et rent mekka for festglade mennesker, der gerne vil have en lille tår over tørsten.

Gaden består af mere end 20 restauranter, værtshuse, diskoteker, bodegaer og barer. Så uanset hvilken type klientel eller stemning der tiltaler dig, vil du uden tvivl kunne finde det helt rigtige udskænkningssted for dig på Jomfru Ane gade.

Heldigvis findes der en del muligheder for gratis parkering Aalborg, så du kan uden tøven lade bilen stå, hvis du har haft en liiidt for sjov aften i Jomfru Ane gade i Aalborg.

4. Aalborg FunCenter

Trænger du eller nogle af dine familiemedlemmer til at få brændt noget krudt af? Så må I svinge en tur forbi Aalborg FunCenter, hvor leg og spil er omdrejningspunktet.

Her finder du aktiviteter til alle aldre og aktivitetsniveauer, så det er en oplagt destination at tage både familien eller vennerne med hen. Eller måske holde en polterabend? I kan i hvert fald give den gas med paintball, Lasergame og Escape Rooms eller tage en tur på Rodeotyren.