Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en hyggelig og spændende zoologisk have i Nordjylland, hvor børn og voksne kan have en dejlig og sjov dag i selskab med interessante dyr. Den zoologiske have har mange forskellige dyrearter boende, og der er mulighed for at nyde madpakken eller købe en lækker frokost i Aalborg Zoo. Sammen med resten af familien kan du nemt tilbringe en hel dag i den flotte zoologiske have, idet der er så meget at opleve. I det følgende får du en smagsprøve på, hvad du og familien kan se i Aalborg Zoo.

I artiklen finder du informationer om følgende i Aalborg Zoo:

  • Dyrearter
  • Mad og drikke
  • Åbningstider
  • Priser
  • Årskort
  • Andre praktiske informationer

Mange spændende dyrearter i Aalborg Zoo

Elsker dine mindste børn dyr i alle mulige størrelser, kan I med fordel pakke udflugtstasken og tilbringe en dag i Aalborg Zoo. Her finder I gumlende giraffer på savannen sammen med både zebraer, kuduer og oryx-antiloper. Han-løven Akash kommer med mægtige brøl ind i mellem, og den afrikanske elefant vil imponere børn i alle aldre. I Aalborg Zoo findes hele 11 ud af de 12 mest populære zoo-dyr. Dette er ligeledes det eneste sted, hvor blandt andet den asiatiske løve og Borneo-orangutangen har bopæl.

Dine børn eller børnebørn vil kunne glæde sig til at se over 100 forskellige eksotiske dyrearter i Aalborg Zoo. Der er mulighed for at se, hvordan hver enkelt dyreart tilpasser sig årstiderne, og de søde dyreunger vil skabe mange beundrende blikke. I Ålborg Zoos Sydamerika-hus findes de underholdende dovendyr, som holder af at kravle rundt i lianerne over jeres hoveder. Her kan I ligeledes se bæltedyr og måske endda få øje på en kapivar for allerførste gang.

Mad og drikke i Aalborg Zoo

I løbet af dagen i Ålborg Zoo får I med garanti behov for en række forfriskninger. På Skovbakken kan I bestille fra spisestedets varierende menukort og nyde nogle friske drikkevarer. Dette spisested ligger ved Faunavej på bakken op mod skoven. Her er der en flot udsigt over både Aalborg Zoo, men også Aalborg by. Skovbakken har åbent hele året i modsætning til andre spisesteder i den zoologiske have. En anden mulighed lyder på Casa Familia. Dette spisested er Aalborg Zoos andet større spisested, som er opført i en spændende sydamerikansk stil.

I Legepladskiosken kan både børnene og dig selv købe en hjemmelavet sandwich, is og læskende drikkevarer samt andre fristende lækkerier. Hvis vejret er dårligt, skal I være opmærksom på, at havens kiosker lukker. Skovbakken vil dog stadig være åben, undtagen den 31. december og 1. januar.

Ønsker I at spise jeres egen medbragte madpakker, kan dette nemt lade sig gøre. Sæt jer ned og nyd det dejlige vejr i grillhaven eller spis madpakken på den store plæne. Grillerne i grillhaven tændes i marts og kan benyttes helt frem til oktober. Dermed har I rig mulighed for at grille jeres egne medbragte madvarer. Derudover er der flere borde og bænke rundt omkring i haven. Flere af disse steder er desuden overdækket, så I også kan nyde madpakken i læ.

Aalborg Zoo åbningstider

Aalborg Zoo har åbent 363 dage om året. Hermed har I blandt andet mulighed for at tage på søndagsudflugt i den flotte zoologiske have. I kan ligeledes tilbringe en af feriedagene i selskab med de mange spændende dyrearter eller blot tage på en hyggelig eftermiddagstur i Aalborg Zoo. Fra november-februar har Aalborg Zoo åbent mandag-fredag fra klokken 10-15 og fra 10.15 i weekenderne, undtagen i februar, hvor åbningstiden er fra kl. 10-16. I marts måned har haven åbent fra klokken 10-16 i hverdagene og fra kl. 10-17 i weekenderne. I april kan du tilbringe hverdagene i haven fra kl. 10-17 og fra kl. 10-18 i weekenden.

I maj måned har Aalborg Zoo åbent mandag-fredag fra klokken 10-18 og fra kl. 10-19 i weekenderne. Sommermånederne, juni, juli og august, har zooen åbent ekstra længe, nemlig fra kl. 10-19 på både hverdage og i weekender. Septembers åbningstider er fra kl. 10-17 i hverdagene og fra kl. 10-18 i weekenderne. Endelig har Aalborg Zoo åbent fra kl. 10-16 i hverdagene og fra kl. 10-17 i weekenderne i efterårsmåneden oktober.

Zoo Aalborg priser

Når I har besluttet jer for at tage på udflugt i Aalborg Zoo, skal I være opmærksom på, at priserne er forskellige for børn, voksne og studerende. I lavsæsonen, fra den 2. januar til den 29. maj og fra den 2. september til den 30. december, koster det 99 kroner for entréen til børn fra 3-11 år i Aalborg Zoo. Prisen for voksne lyder i mellemtiden på 160 kroner. Studerende kan i denne periode komme ind i Aalborg Zoo for 128 kroner. Der er samtidig 20 % grupperabat for grupper på minimum 20 personer.

I højsæsonen i Aalborg Zoo, fra den 30. maj til den 1. september, lyder prisen på 119 kroner for en børnebillet. De voksne skal her betale 190 kroner, imens studerende kan nøjes med at betale 152 kroner. I denne periode er der ligeledes 20 % grupperabat for grupper på minimum 20 personer i Aalborg Zoo.

Aalborg Zoo årskort

Med et årskort til Aalborg Zoo kan du tilbringe rigtig mange hyggelige dage hele året rundt i den zoologiske have ganske billigt. Prisen for et årskort til børn i både lav- og højsæson er på 249 kroner, imens voksne skal betale 399 kroner for kortet. Studerende kan få et årskort i lavsæsonen for 319 kroner til Aalborg Zoo. Årskortet er gældende i 12 måneder fra udstedelsesdatoen, og du får refunderet dagens billet, hvis du køber kortet ved udgangen.

Årskortet til Aalborg Zoo gør det muligt for dig at deltage i en årlig grillaften og en hyggelig morgenvandring. Derudover kan du tage en ven gratis med i zooen i den særlige årskortweekend. En lang række af spændende arrangementer venter ligeledes på dig i Aalborg Zoo, og du vil kunne få rabat på entrébilletter til flere spændende parker.

Andre praktiske informationer

I tilfælde af regnvejr, er det muligt at købe både regnslag og paraplyer i Zoo Shoppen i Aalborg Zoo, hvis I har glemt disse sager derhjemme. Kørestole kan ligeledes lånes, og handicaphjælpere har gratis adgang i Aalborg Zoo. Har du lyst til at tage hunden med, kan dette også lade sig gøre, hvis du blot fører kæledyret i snor. Børnene kan samtidig få et hvil i en af zooens trækvogne, som lejes ud, og inden for 500 meter finder I gratis p-pladser til over 800 biler. Aalborg Zoo er desuden røgfri inde og ude, men der er mulighed for at finde rygezoner.