Aalborg Lufthavn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skal du ud og rejse i den kommende fremtid, så er Aalborg Lufthavn et godt valg af lufthavn, hvis du er bosat i Nordjylland. I denne artikel vil du kunne finde en masse information om Aalborg Lufthavn, der er Danmarks tredje største lufthavn. Aalborg Lufthavn rummer et hav af fordele for dig som rejsende. I artiklen kan du finde informationer om:

 • Beliggenhed og parkering
 • Transport
 • Lufthavnen
 • Mødelokaler
 • Hotel

Beliggenhed

Aalborg Lufthavn kunne i 2018 fejrer 80 års fødselsdag, og siden sin åbning er Aalborg Lufthavn kun vokset og vokset. I dag finder du en hav af forskellige ruter, hvor du nemt kommer fra A til B. Aalborg Lufthavn er beliggende lige uden for Nørresundby, der kun adskilles med Aalborg via Limfjorden. Tager du Limfjordsbroen fra Aalborg og til Nørresundby, så er der kun 8 minutters kørsel til Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn er derfor nem at komme til, og det tager dig som nævnt ikke lang tid at komme fra Aalborg og ud til Aalborg Lufthavn. Kommer du fra Hjørring eller Brønderslev, så har du heller ikke langt til lufthavnen. Den store fordel ligger i, at Aalborg Lufthavn ligger tæt på de store omfartsveje, som ligger nord for Limfjorden.

Parkering ved Aalborg Lufthavn

Vil du gerne have bilen med, når du skal på ferie fra Aalborg Lufthavn, så er det ikke noget problem. I de senere år har Aalborg Lufthavn udvidet gevaldigt, og dette gælder ikke kun deres indendørsarealer. De har også udvidet deres store parkeringsområde.

Har du en elbil, så er det heller ikke noget problem. Du har nemlig mulighed for at lade din elbil i Aalborg Lufthavn, imens du er ude at rejse. Der er tre ladestandere i Aalborg Lufthavn, og du finder dem på parkeringspladsen P3. Der er to udtag ved hver stander. Opladning kræver et abonnement hos E.ON.

En stor fordel ved at rejse fra Aalborg Lufthavn er, at du kan parkere gratis på hele din rejse. Der er op imod 5.500 gratis parkeringspladser ved Aalborg Lufthavn, og du kan nemt orientere dig på de digitale informationsskærme ved lufthavnen. Du finder fire forskellige parkeringsområder, hvori du kan parkere gratis.

Via Aalborg Lufthavns hjemmeside, aal.dk, kan du orientere dig om de forskellige p-zoners beliggenhed og undersøge, hvor mange ledige pladser der er. Du kan også benytte dig af Direct Parking, som ikke er gratis parkering. Her kan du parkere helt oppe foran lufthavnen, og disse pladser egner sig godt til dig, der skal hente en passager.

Du kan også benytte dig af “kiss and goodbye”, hvor det er tilladt at sætte af og læsse på. Dette er korttidsparkering, og derfor kan du ikke forlade bilen, når du holder her. Dette er selvfølgelig også gratis.

Transport

At komme til og fra Aalborg Lufthavn er heller ikke særlig besværligt for dig. Kommer du med offentlig transport, så kan du benytte dig af rejseplanen.dk, der kan fortælle dig om busruterne. Der går flere bybusser fra Aalborg Station til Aalborg Lufthavn, og turen tager ikke meget mere end 20 minutter.

Tager du taxa til lufthavnen, så er det nemt at komme dertil. Det er altid en god idé at bestille en taxa i forvejen, når du skal til Aalborg Lufthavn. Her kan du benytte dig af taxaselskabet Dan Taxi, der har forskellige afdelinger i Nordjylland. Når du ankommer med fly til Aalborg Lufthavn, så kan du nemt finde en taxa udenfor lufthavnen. Prisen på en tur fra Aalborg centrum og til Aalborg Lufthavn koster i omegnen af 150 kr.

Lufthavnen

Selve Aalborg Lufthavn byder på en masse forskellige muligheder. Aalborg Lufthavn har været under renovering i mange år, og står nu helt ny og top moderne. Der er gode muligheder for at få mad og drikkevarer i Aalborg Lufthavn, og endda i eksklusive omgivelser. Du finder Deli og Heineken Gastro Pub lige efter security i Aalborg Lufthavn. Her kan du finde et stort udvalg af forskellige muligheder for et lækkert måltal.

Du kan også gå en tur i Airport Lounge i Aalborg Lufthavn. Her finder du en eksklusiv lounge, der har noget for alle, uden at det koster en formue. Du kan købe adgang for 149 kr., som inkluderer:

 • Gratis kolde og varme drikke som vin, øl, kaffe, juice, sodavand mm.
 • Morgenbitter – Gammel Dansk, 1-Enkelt og lignende
 • Snacks, brød, pålæg mm.
 • Gratis wifi
 • Gratis aviser, magasiner og TV

Du kan også gå på udkig i de forskellige butikker, som du finder i Aalborg Lufthavn. Her kan du finde alt det, der skal være i en lufthavn. Du finder et stort udvalg af kosmetik, cremer og parfumer til både mænd og kvinder. Du kan også købe spiritus og tobak i Aalborg Lufthavn, hvis du skal have noget med på ferien. Og så kan du også finde et bredt udvalg af forskelligt tøjbrands i lufthavnen.

Mødelokaler

Skal du holde et møde, så er det oplagt at afholde det i Aalborg Lufthavn, hvor det er nemt for alle at komme til. Her finder du topmoderne mødelokaler, som kan benyttes til enhver anledning. Du finder veludstyrede mødelokaler, hvor alt IT kan styres fra et panel-system, der er nemt og overskueligt at navigere med. Der er plads til op imod 12 deltagere i mødelokalerne, og er I mange, så kan I leje balkonen. Aalborg Lufthavns balkon kan kunne 80 siddende mennesker.

Priserne varierer alt afhængig af, hvad du har brug for. Priserne er som følgende:

 • Mødelokale 1/2 dag: 850 kr.
 • Mødelokale hele dagen: 1450 kr.
 • Mødelokale 2 timer: 500 kr.
 • Videokonference 1/2 dag: 1000 kr.
 • Leje af balkon i en hel dag: 4000 kr.

Vil du have forplejning med, så tilbydes dette også i Aalborg Lufthavn. Du skal sørge for at bestille dette på forhånd. Menukortet for bestilling finder du på Aalborg Lufthavns hjemmeside.

Hotel

Vil du overnatte før eller efter din rejse ved Aalborg Lufthavn, så ligger der et lækkert lufthavnshotel lige ved siden af. Aalborg Airport Hotel er et moderne hotel, der tilbyder dig et godt sted at sove før eller efter afgang. Her kan du indlevere din bagage i op til 23 timer inden afgang med SAS, Norwegian, KLM og Lufthansa. Du kan derfor slippe for at skulle skynde dig afsted og i stedet for nyde en god omgang morgenmad på hotellet.

Hotellets reception har døgnåbent, og du kan derfor ankomme, når det passer dig. Morgenmad bliver serveret i restauranten mellem 05:00 og 09:00 hver eneste dag. På infoskærmene på hotellet finder du informationer om afgange fra Aalborg Lufthavn.