3 anderledes ting du bør opleve i Aalborg

Aalborg er Nordjyllands uofficielle hovedstad, og af god grund. Med sine lidt over 200.000 indbyggere og brusende kultur, er byen en af Danmarks sikre ’must-visit’ byer. Trænger du til en weekendferie ikke alt for langt væk hjemmefra, er Aalborg den oplagte feriedestination.

Der er en masse spændende ting at opleve, både kulturelt og historisk – og selvfølgelig også bare hvis du er til ren underholdning. Du kan finde attraktioner lavet til både soloture, en romantisk get-away og til en hyggelig familietur. Aalborg har det hele.

Selv hvis du trænger til noget anderledes at opleve i ferien, så har Aalborg også en masse at tilbyde her. Lige fra ting, der får dig til at tænke, til ting, der får dig til at krumme tæerne. Det er lige præcis disse anderledes attraktioner, der vil være et fokus på i denne artikel.

Få kunsten helt ind under neglene

Mens Aarhus måske bliver kaldt Danmarks kulturhovedstad, er Aalborg skam også en værdig kandidat. I Aalborg finder du fx Museum of Modern Art, også blot kendt som ’Kunsten’. Bygningen, der oplevede en gennemgribende renovering i 2015, er en arkitektonisk perle i hvid marmor.

Udover at selve bygningen nærmest er et kunstværk i sig selv, er den selvfølgelig også fyldt med spændende moderne kunst.

Og hvis du synes, hvidt marmor og stor ekstravagance ikke lige er dig, kan du tage et smut forbi Kunsthal NORD, der i stedet huser meget mere eksperimenterende kunst. I NORD er det råt, industrielt og nyskabende, der står på menuen.

Til dig der ikke har højdeskræk

Synes du et godt sus i maven er et must på enhver ferie, så er det måske i stedet Aalborgs klatrepark du bør besøge. Det kan både være en hyggelig tur for hele familien, eller et godt bud på en oplevelsesgave.

Mellem Mølleparkens smukke træer er hele 23 svævebaner og balancegange blevet monteret, og du er derfor sikret flere timers sjov for hele familien. Placeret lige ved siden af Aalborg Zoo kan I slå to fluer med et smæk, hvis I har behov for noget lidt mere afslappende dyrekiggeri efter denne mere adrenalinfyldte turistattraktion.

Placeret 14 meter oppe i luften kan det måske lyde farligt at tage børnene med sig, men sikkerhed er selvfølgelig en største prioritet for Aalborg Klatrepark. Så tag du bare en dyb indånding, spænd sikkerhedshjelmen fast og udfordrer dig selv i nye højder.

Sjov for hele familien

Er det din familie, du har valgt at tage under armen til denne tur, har Aalborg skam også en masse at byde på til dig og ungerne. Aalborg er hjemsted for den kendte familiepark Faarup Sommerland, der hvert år lokker flere tusinde gæster til dig.

Er dine børn ikke helt store nok til de helt sjove forlystelser, kan du i stedet vende snuden mod Leos Legeland. Mens forældrene venter kan de nyde en kop kaffe på Leos Cafe, og børnene kan hygge sig med en masse sjove forlystelser, lige fra et piratskib til en slangerutsjebane.